Μπριαμ Ρεβύθια στο φούρνο
Υλικά: (για 4 άτομα)
- 250gr ρεβύθια λευκά
- 3 πατάτες
- 2 κολοκυθάκια
- 2 καρότα
- 1 μίσχος σέλερυ
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πράσσο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
- θυμάρι
- λίγη ζάχαρη
- 250gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
- ελαιόλαδο
- 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε απο το βράδυ τα ρεβύθια μέσα σε κρύο νερό με λίγο αλάτι και ενα κουταλάκι σόδα σκόνη
- Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά
- Τα Βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 10' περίπου
- Σουρώνουμε και ξεβγάζουμε με κρύο νερό
- Κόβουμε σε κύβους όλα μας τα λαχανικά
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε μέσα σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσσο
- Προσθέτουμε τις πατάτες, τις πιπεριές, τα καρότα και τα κολοκυθάκια
- Συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας καλά
- Προσθέτουμε τα ρεβύθια και ρυθμίζουμε με αλάτι και πιπέρι
- Βάζουμε το θυμάρι και τη ζάχαρη
- Σβήνουμε με το κρασί
- Προσθέτουμε το χυμό τομάτας και ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε τον άνηθο και το μαϊντανό
- Μεταφέρουμε το μίγμα μας σε μεταλλική γάστρα
- Προσθέτουμε 1 1/2 ποτηρι ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά
- Κλείνουμε με το καπάκι της γάστρας
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 1 1/2-2 ώρες ανακατεύοντας που και που.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου